Werkwijze en visie

Onze roofvogels

Al onze roofvogels zijn in gevangenschap gekweekt en voorzien van een gesloten voetring met CITES-document.

Met meer dan 15 jaar ervaring in het trainen van roofvogels is Valkerij-Horus een verantwoorde keuze. Wij doen een vrijblijvende inspectie op locatie om te kijken of het geschikt is om onze roofvogels in te zetten. Op deze manier waarborgen wij het welzijn van onze roofvogels.

Ook als de vogels niet ingezet worden voor overlastbestrijding en wildbeheer worden zij dagelijks gevlogen en/of zitten zij los in hun huisvesting.

Transport

Zowel onze roofvogels als onze honden worden op een veilige manier vervoerd richting locatie. De transportkisten van onze vogels zijn volledig van kunststof en verduisterd. Op deze manier houden wij het zo hygiƫnisch mogelijk en blijven de vogels rustig.

De honden worden uitsluitend vervoerd in autobenches die geschikt zijn voor lange reizen en voorzien van optimale ventilatie.

Ecologisch en maatschappelijk verantwoord

Onze werkzaamheden zijn gericht op bestrijding en niet op het doden. Indien de laatste optie onoverkomelijk is, dan doen wij dit altijd op de voorgeschreven manieren. Gevangen dieren worden niet weggegooid, maar dienen als voedsel voor onze roofvogels.

Als men oogst, moet er ook gezaaid worden. Naast het terugdringen van populatiegrootte kunnen wij het ook juist stimuleren. Op deze manier doen wij aan duurzaam wildbeheer.

Bij al onze werkzaamheden houden wij ons aan de wetten die zijn opgenomen in de Omgevingswet van 2021. Daarnaast houden wij ons aan alle eisen die de faunabeheereenheden stellen aan de provincies.

Afronden van een opdracht

Wanneer wij de overlast op locatie hebben verholpen zijn de gevolgen van het aanvankelijke probleem nog vaak zichtbaar. Wij leveren graag het allerbeste aan onze klant, daarom zorgen wij ook voor een nette afronding. Wij bieden u een (aanvullende) optie om de locatie door ons te laten reinigen.